ONDERWIJSCONSULENTEN & ONDERWIJSZORGCONSULENTEN 

gratis-hulp1. Verschil van mening over de vraag wat uw kind nodig heeft? 

2. Wat kunt u doen om een meningsverschil zo snel mogelijk op te lossen?

3. Komt u er, na het gesprek op school niet helemaal uit? Vraag dan de gratis hulp van een onderwijs(zorg)consulent. 

4. Contactgegevens en aanmeldformulier van Bureau Onderwijsconsulenten. 

1.Verschil van mening over de vraag wat uw kind nodig heeft? 

Beslissingen over de hulp die uw dochter of zoon op school krijgt, liggen altijd gevoelig. Binnen ons samenwerkingsverband nemen wij de beslissingen over de (extra) hulp van uw zoon of dochter met zorg. Er is overleg u, de ouders. Alle voors en tegens worden naast elkaar gelegd om tot het beste besluit voor uw kind te komen.

Ook al is het besluit met veel zorg en aandacht genomen, dat betekent niet dat beslissingen altijd geaccepteerd worden. Soms is de beslissing onverwacht en bent u teleurgesteld. Ook kan het dat u niet begrijpt waarom de beslissing zo is genomen.

2. Wat kunt u doen om een meningsverschil zo snel mogelijk op te lossen?

Een goed gesprek kan duidelijkheid geven en uw onrust wegnemen. Dus vraag om nog een gesprek met de leerkracht van uw kind of met de directeur van de school.

3. Komt u er, na het gesprek op school toch niet helemaal uit?
Vraag dan de gratis hulp van een onderwijs(zorg)consulent. 

De onderwijsconsulenten zijn ingesteld door de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap. Onderwijsconsulenten zijn onafhankelijke deskundigen die ouders en scholen adviseren en begeleiden. Bijvoorbeeld bij problemen rond schoolplaatsing, schorsing, verwijdering of het ondersteuningsaanbod bij een leerling met een handicap, ziekte of stoornis.

Als u er samen met de school niet uitkomt dan kunt u contact opnemen met een onderwijsconsulent. Zij adviseren en begeleiden u om tot een oplossing te komen. En ze helpen u de juiste (extra) hulp voor uw zoon of dochter te vinden.
De advisering en begeleiding is gratis.

Een onderwijsconsulent kunt u inschakelen wanneer uw kind langer dan 4 weken niet naar school kan. Bijvoorbeeld door een schorsing of verwijdering en er op korte termijn een passende onderwijsplek is.

Onderwijszorgconsulenten

Heeft uw kind zorg op school nodig om onderwijs te kunnen volgen en het lukt niet om samen met de school het juiste onderwijszorgarrangement samen te stellen? Ook dan kunt u de kosteloze hulp van een onderwijszorgconsulent inschakelen.

Een onderwijszorgconsulent kan worden ingeschakeld als het ouders en scholen niet lukt om afspraken te maken over een onderwijszorgarrangement bij een zorgindicatie uit de Wet Langdurige Zorg, de Zorgverzekeringswet of de Jeugdwet.

Landelijk netwerk

onderwijsconsulentenEr zijn ongeveer 35 onderwijsconsulenten. Zij werken door heel Nederland, vanuit hun eigen regio. Alles wordt georganiseerd vanuit hun hoofdkantoor in Den Haag. Onderwijsconsulenten hebben kennis van en ervaring in het werkveld van onderwijs en de zorg. Zij zijn op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving en hebben een uitgebreid netwerk. Daardoor kunnen zij de juiste organisaties en functionarissen benaderen die kunnen helpen bij het oplossen van knelpunten rond leerlingen met een extra ondersteuningsvraag. Onderwijsconsulenten hebben een oplossingsgerichte instelling. Zij hebben begrip voor en zijn geïnteresseerd in de persoonlijkheid van het kind. Het belang van het kind staat voorop.

4. Contactgegevens en aanmeldformulier van Bureau Onderwijsconsulenten.

contact swv2202U kunt een aanmelding doen via het aanmeldformulier
Ook kunt u bellen naar het centrale nummer 070-312 28 87.
Bureau onderwijsconsulenten is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Voor meer informatie gaat u naar: www.onderwijsconsulenten.nl & naar: www.onderwijsconsulenten.nl/advies/onderwijszorgconsulenten/